Область пошуку:
Статті компаній

Як вибрати електродриль для будинку? Одеса

28.07.2020

Побутова електрична дриль на відміну від професійної виготовляється з пластика, має спрощену систему охолодження, меншу комплектацію. Вона розрахована на періодичне використання і невисокі навантаження. Подібний електроінструмент оснащений різним функціоналом, тому перед покупкою важливо визначитися, для яких завдань підбирається виріб.

 

Чітке розуміння допоможе не розгубитися в магазині електроінструментів. Наприклад, на сайті гіпермаркету «АШАН» пропонуються десятки побутових моделей з різним функціоналом і вартістю. Якщо ви визначилися, який електроінструмент вам потрібен, переходите за посиланням і замовляйте потрібний. Сумніваєтеся? Читайте наші поради.

 

ВИДИ ІНСТРУМЕНТУ

На основі особливостей конструкції розрізняють такі види побутових електродрилів:

 

Ненаголошені - з їх допомогою свердлять м'які поверхні з гіпсокартону, дерева, пластика. Найчастіше використовуються для внутрішньої обробки, домашнього ремонту.

Ударні - призначені для роботи по каменю, бетону, цеглі. Під час роботи патрон не тільки обертається навколо своєї осі, але і вдаряється перпендикулярно поверхні.

Кутові - мають додатковий патрон, встановлений на рукоятці під прямим кутом, щоб свердлити в важкодоступних ділянках.

Шурупокрути - допомагають не тільки робити отвори, але і вкручувати і викручувати шурупи. Патрон обертається вправо або вліво, передбачена можливість регулювати крутний момент.

Міксери - допомагають розмішувати фарби, лаки, будівельні суміші. Спеціальні насадки дозволяють очищати поверхні від корозії, колишніх покриттів.

Електродриль Ашан фотографія

ПАРАМЕТРИ ВИБОРУ

Зверніть увагу на такі особливості:

 

Тип харчування. Інструмент може працювати від мережі або від акумулятора. У першому випадку дриль впорається з високими навантаженнями, але залежить від наявності та розташування розеток. Другий варіант більш мобільний, але необхідно постійно стежити за рівнем заряду акумулятора.

 

Діаметр отворів. Кожна електродриль розрахована на свердління отворів встановленого діаметра в твердих і м'яких матеріалах. Якщо використовувати свердла більшого діаметра, інструмент буде перегріватися і незабаром зламається. Побутові дрилі розраховані на свердління отворів від 0,3 мм до 15 мм.

 

Тип фіксації свердла. Патрон фіксує свердло спеціальним ключем або затискним механізмом. Перший варіант більш надійний, використовується для моделей з високою потужністю, ударних. Другий менш довговічний, але дозволяє швидко міняти свердла.

 

Швидкість обертання. Висока швидкість допомагає швидко свердлити отвір і з гладкими стінками. У побутових моделей показник може досягати 3500 об / хв, але для закручування шурупів досить 400 об / хв. Перемикач швидкостей може бути ручний або електронний, коли швидкість збільшується пропорційно силі натискання.

 

Потужність. Чим вона вища, тим більше навантаження витримує електродриль. Побутові моделі працюють в діапазоні 300-1500 Вт. Для роботи з матеріалами не твердіше цегли, достатньо потужності 800 Вт.

 

Вибирайте відразу підходящу модель, щоб згодом не шкодувати про покупку.